Kom på Slöjdbio på Folkets Bio Visby!

Ta med med din stickning, virkning, broderi eller annat textilt handarbete och handarbeta, fika och se en film. Vi öppnar 18.00 och fika kan tas med in i salongen. Vi släcker ner men inte helt och startar filmen kl 19.00

Biljettpris inklusive fika är 100 kr.

Förköp biljetter här!

Nästa tillfälle blir 26/4 och då ser vi Kvinnan i guld.

Kvinnan i guld’ är baserad på den anmärkningsvärd historien om en judisk kvinnas kamp att återta ett av flera värdefulla Konstverk som beslagtogs av nazisterna från familjens hem i Wien under andra världskriget.

Femtio år efter att hon flytt andra världskrigets Wien, börjar Maria Altmann (Helen Mirren) sin långa kamp för att återfå de dyrbara ägodelar som nazisterna beslagtog under krigsåren. Bland dem finns Gustaf Klimts välkända porträtt av hennes moster – ”Porträtt av Adele Bloch-Bauer I”, även kallad ”Kvinnan i guld”. Tillsammans med sin oerfarne, men handlingskraftige advokat (Ryan Reynolds), tar de sig an en långdragen rättstvist som för dem djupt in i det österrikiska etablissemanget och ända upp i USA:s högsta domstol. I sin jakt på upprättelse tvingas Maria också konfrontera svåra sanningar ur det förgångna.

OBS från 15 år.