Folkets Bio bildades 1973 av filmare och publik för att skapa en arena för den svenska filmen producerad utanför de stora bolagen och i samma mån de delar av världen som inte tidigare nått in till västvärldens biosalonger.

Idag är Folkets Bio en kulturförening som importerar, distribuerar och visar kvalitetsfilm från hela världen. Till riksföreningen är lokalavdelningar från hela Sverige anslutna. Det är lokalföreningarna som ansvarar för biografverksamheten.

Vår förening Folkets Bio Visby bildades 1986 och driver sedan dess biografen Roxy på Adelsgatan 39. Vi visar som regel film fyra gånger i veckan, och strävar efter att erbjuda ett varierat utbud av spelfilmer, dokumentärer och kortfilmer från Sverige och olika delar av världen. Vi har under de senaste åren jobbat mycket med att fräscha upp lokalerna och modernisera i maskinrummet.

Folkets Bio Visby är en ideell förening som är beroende av våra medlemmar som arbetar gratis och dessutom:

VI TACKAR!

Våra biobesökare som kommer och ser på film.

Region Gotland och Film på Gotland  som stöder vår verksamhet.

Svenska Filminstitutet stödjer 2015 Folkets Bio Visby med medel för lokalt publikarbete.

Europa Cinemas ger oss årligen ett bidrag eftersom vår huvuddelen av vår repertoar har ett stort inslag av europeisk film och vi ingår i ett nätverk med åtta andra Folkets Bio-biografer på fastlandet.

 

Medlemskap

Medlemmar i Folkets Bio Visby är aktiva och jobbar som volontärer på och med bion.

Vid varje filmvisning behövs två foajépersonal och en maskinist. Vid LIVE visningar så är det flera som arbetar i foajén.

Vi arbetar utan ersättning men de som arbetar regelbundet har förmånen att utan kostnad se film, ej LIVE eller andra evenemang.

Om du vill bli volontär och medlem hos oss på Folkets bio Visby så mejla till info@folketsbiovisby.se eller prata med någon i foajén nästa gång du är på bion så blir du kontaktad av medlemsansvarig.