Mördaren ljuger inte ensam

Puck är inbjuden av sin universitetshandledare att fira midsommar på hans ensliga ställe på en ö i Skogasjön, tillsammans med en grupp andra vänner, däribland Einar Bure.

Sommarnatten är vacker och erotiska spänningar mellan gästerna uppstår. Men när Puck och Einar, som känner varandra sedan tidigare, varit ute och svärmat, hittar Puck en av de kvinnliga gästerna mördad. Einar tillkallar sin vän, poliskommissarien Christer Wijk men när han kommer till brottsplatsen är liket spårlöst borta.

Kontakten med omvärlden bryts helt när öns enda båt försvinner. Alla är fångna på ön – och någon i sällskapet är en mördare…


Pampas Produktion AB producerar just nu sex pusseldeckare baserade på Maria Langs oförglömliga böcker där kriminalkommissarie Christer Wijk med vännerna Puck och Einar Bure löser mord i 50-talets Bergslagen. Den första filmen, ”Mördaren ljuger inte ensam” kommer gå upp på bio våren 2013 och resterande filmer släpps på DVD och kommer att visas i TV4. I de tre huvudrollerna ser vi Ola Rapace, Tuva Novotny och Linus Wahlgren och Birger Larsen har regisserat.

Filmen förhandsvisas på Folkets Bio Roxy den 15 augusti som en del av deckarfestivalen CrimeTime Gotland. Obs! Du måste ha festivalpass eller giltig en-dagarsbiljett och dessutom hämtat ut en platsbiljett för att kunna gå på förhandsvisningen. 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *