La Bohéme, inspelad repris

Kungliga Operans direktsändning av La Bohème 28 november drabbades av tekniska problem som störde upplevelsen för publiken i hela landet. Efter gedigen uppföljning av detta har Operan nu konstaterat att de tekniska problemen orsakades av avbrott i strömförsörjningen, som i sin tur orsakade störningar i ljudutrustningen.

Kungliga Operan och Folkets Hus och Parker (FHP) beklagar på det djupaste att vi alla drabbades av dessa störningar, och vill självklart erbjuda publiken kompensation för detta. Kompensationen består i att vi som lokal biograf nu kan erbjuda en repris på föreställningen.

De som löst biljett till den ordinarie visningen får gå gratis. Ni som förköpt biljetter kommer att kontaktas per sms, i den mån vi har fått era telefonnummer vid bokningen. Ni som löste biljett i kassan får komma in gratis mot uppvisande av biljett/swish -betalning eller om ni på annat sätt kan visa på att ni löst biljett. Frågor kan skickas till info@folketsbiovisby.se

Vi önskar alla hjärtligt välkomna tillbaka och önskar er en fantastisk operaupplevelse!

Vi kommer sälja resterande biljetter till rabatterat pris 200 kr (150 kr för ungdom under 26 år).

Klicka här för att köpa biljett!  

En ung kvinna knackar på dörren till en vindsvåning i Paris och en ung författare öppnar. Mötet blir början på en av tidernas största kärlekshistorier…

Den berömde tenoren, regissören och dirigenten José Cura låter ett nordiskt ljus lysa över Puccinis mästerverk och förflyttar det tragikomiska dramat från från Paris till ett fiktivt Stockholm. Inspirerad av Edvard Munchs färgstarka målningar, Hans Jægers skildring av Kristianiabohemerna och August Strindbergs roman Röda rummet förvandlas författaren Rodolfo till August Strindberg, målaren Marcello till Edvard Munch, filosofen Colline till Søren Kierke­gaard, tonsättaren Schaunard till Edvard Grieg och kabarésångerskan Musetta till Tulla Larsen.

boheme_fst

En ung kvinna knackar på dörren till en vindsvåning i Paris och en ung författare öppnar. Detta möte blir början på en av tidernas största kärlekshistorier. Med inspiration från sin egen tid som fattig student skildrar Giacomo Puccini med värme och passion några unga drömmares liv, bohemerna i 1800-talets Paris. Men den tidlösa historien skulle kunna utspela sig var som helst.

Musik: Giacomo Puccini
Text: G. Giacosa/L. Illica
Regi, scenografi, kostym, mask och ljus: José Cura
Dramaturg: Katarina Aronsson
I rollerna: Yana Kleyn (Mimì), Sanna Gibbs (Musetta/Tulla Larsen), Daniel Johansson (Rodolfo/August Strindberg), Linus Börjesson (Marcello/Edvard Munch), Jens Persson (Schaunard/Edvard Grieg), John Erik Eleby (Coline/Sören Kierkegaard), Niklas Björling Rygert (Benoit)
Kungliga Operans kör
Barnkör från Adolf Fredriks Musikklasser
Kungliga Hovkapellet

Text: Framförs på italienska med svensk text
Beräknad längd: 2 tim 20 min inkl. 1 paus
Visas: 9 januari 15.00

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *